Saturday, March 28, 2020

Als Italiaanse burgemeesters? Maar met minder temperament!

Toen Mark Rutte in zijn speech vanuit het Torentje zei dat het beleid van de regering m.b.t. Covid-19 gericht was op het verkrijgen van groepsimmuniteit, kreeg hij de wind van voren. Dat was geen goede communicatie. Dat schiep onduidelijkheid. Foei! Een week later haalde minister Grapperhaus het in zijn hoofd de mensen die in het weekend massaal naar het strand gingen asociaal te noemen. Dat kon natuurlijk niet. Foei, zo communiceer je niet. Een week later werden verdergaande maatregelen bekend gemaakt, maar was er nog onduidelijkheid over de precieze invulling daarvan. Foute communicatie. Weer foei! Gelijk boetes uitdelen bij overtreding? Foei, natuurlijk niet, eerst toespreken en uitleggen. 

Nee, wij Nederlanders doen alleen maar iets als we overtuigd zijn, er goed gecommuniceerd wordt, we het nut ervan inzien, er een draagvlak is en zeker niet als we er toe gedwongen worden. En o ja, in het weekend gelden alle regels niet, want dan neemt het virus ook vrijaf. Wij weten het immers veel beter dan alle specialisten van de hele wereld bij elkaar, toch?
Tot we "Italiaanse toestanden" krijgen, dan zien we op televisie onze burgemeesters dezelfde wanhopige pogingen doen om te redden wat er nog te redden valt. Maar dan wel met minder temperament, en dat is dan weer jammer.






No comments:

Post a Comment