Saturday, November 14, 2015

VVD = Vrijheid Van Declaratie

Leiden was in last toen Geert Wilders de Tweede Kamer een "nepparlement" noemde. Nu ben ik het uiterst zelden met ons Geert eens, en ook niet met deze opmerking. Maar dat is meer omdat ik de gedachte achter deze opmerking verafschuw. De Partij Van het Vandalisme staat op dit moment hoog in de peilingen, maar heeft nog bij lange na niet de meerderheid. Niet in de Tweede Kamer en ook niet in de peilingen. Maar ons Geert claimt wel de titel "spreekbuis van het volk". Dus als zijn Tweede Kamercollega's niet naar hem luisteren, vormen ze met elkaar een "nepparlement". Logisch toch?


Maar dat neemt niet weg dat ook ik vind dat er met ons parlement (Eerste en Tweede Kamer) wel iets mis is. Martin Sommer legt het in de Volkskrant van 7 november nog een keer haarfijn uit. Hij gebruikt niet de term "nepparlement" maar "notabelenparlement". En die is heel wat beter te onderbouwen. Moeiteloos somt hij op hoe veel geachte parlementariërs bijklussen in het bedrijfsleven. In feite dus gesubsidieerde, ordinaire lobbyisten voor allerlei branches en bedrijfstakken. De kampioen Loek Hermans, de Johan Cruyff van FC Bijbanen zeg maar, is onlangs geblesseerd geraakt. Door al zijn geschnabbel had hij geen tijd om zijn taak als voorzitter van de Raad van Toezicht bij zorggigannt Meavita (à € 30.000,-- per jaar voor één maand werk!) naar behoren uit te voeren. Resultaat een omgevallen zorggigant, met een miljoenenverlies voor wie denk je? De belastingbetaler natuurlijk! Eerdere en vergelijkbare akkefietjes had hij bij het COA en de DSB. Allemaal baantjes met een hoog ons-kent-ons-gehalte. Ik help jou en jij helpt mij, OK?

En als je dan als "normale" burger denkt: daar zullen ze in de beide Kamers wel van schrikken en gaan kijken of daar wat aan te doen is, dan vergis je je. PvdA-fractievoorzitter in de Eerste Kamer Marleen Barth heeft bijna net zo'n waslijst als ons Loek. Onze premier, die kort hier voor nog sprak over bestrijding van "de dikke ik", leefde erg mee met wat zijn partijgenoot en mentor was overkomen (nou ja, "overkomen"...). Zelfs de SP-senator Tiny Cox vond de kwestie Loek Hermans niet veel meer of minder dan een bedrijfsongeval. Maar het kan nog veel gekker. De ING mag gewoon lekker meeschrijven aan wetten die hun enorm veel voordeel op gaan leveren.

Weet je wat nou nog het meest lullige hier van is? Onze Geert met zijn Vandalistenpartij ziet zijn zetelaantal in de peilingen (en god moge verhoeden straks ook bij de verkiezingen) alleen al hier door stijgen. Dit en nog één of twee van die moordpartijen door zijn steunpilaren de moslimfanaten, en hij heeft bij de volgende verkiezingen 75 of meer zetels in de Tweede Kamer. Dan kan hij eindelijk ook eens gaan profiteren van het baantjescircus van de politiek. Misschien gun ik het hem ook nog wel. Ieder volk krijgt de leiders die het verdient. Hoe wrang wil je het hebben? 

No comments:

Post a Comment