Wednesday, September 5, 2012

Euro(pa)

Eén van de grote thema's van deze verkiezingen is Europa. In het bijzonder natuurlijk de monetaire (banken-, schulden, euro-) crisis. De antipolen zijn: vòòr Europa en alles doen om de euro te redden. D66 straalt dit standpunt uit. En tegen, een hek om Nederland en terug naar de gulden. De PVV dus. Over het laatste standpunt kunnen we kort zijn. Als we doen wat die partij (eigenlijk deze man) wil, moeten we binnenkort allemaal op klompen gaan lopen en blond haar hebben.

Maar nu de vraag: welke partij heeft het meest verstandige, dat is realistische en toekomstbestendige idee over Europa en de crisis met de euro? Het lullige is dat ik daar in de debatten op radio en televisie, maar ook in de achtergrondverhalen in de krant, zo weinig inhoudelijke informatie over krijg. Wat zijn nu precies de argumenten om de euro in stand te houden? Wat kost een exitstrategie (precies)? Helpen al die miljarden euro's Griekenland, Spanje en andere probleemland wel echt? Of is het alleen uitstel van executie? Wat is er echt nodig om de schulden-, banken- en eurocrisis (op termijn) op te lossen? 
Niemand die het me duidelijk heeft verteld. Dus heren politici, probeer in die laatste week eens antwoorden te geven die inhoudelijk zijn, zodat ieder van ons met die informatie de juiste partij kan kiezen als het over Europa gaat.

No comments:

Post a Comment