Wednesday, June 8, 2016

Charme-offensief JSF

Genieten jullie ook zo van de "belevingsvluchten" die twee JSF's deze dagen op 400 meter hoogte boven toeristische plaatsen in Nederland aan het maken zijn? Voor mij zijn het meer "bevingsvluchten". Niet van angst, maar van ergernis. Met deze vluchten, uitgebreid gefotografeerd en in de nationale pers getoond moeten we enthousiast gemaakt worden voor deze verschrikkelijk veel lawaai makende, veel te dure en waarschijnlijk volkomen onnutte hightech moordmachines. Eerder noemde onze defensie-babe de JSF na een proefvlucht al zeer modern "cool". Ook geen toevallige oprisping.

Een charme-offensief dus. Maar waarom? Die rotdingen zijn al lang gekocht. Na een eindeloze reeks van hele leugens en halve waarheden, ordinair bedrog en waarschijnlijk veel onder de tafel geschoven, in grote zakken verdwijnend geld, hebben onze volksvertegenwoordigers ingestemd met de aanschaf van een dikke dertig van die krengen. Een uitkomst die van het begin af aan vast stond voor degenen die wisten hoe ze aan de juiste touwtjes moesten trekken. En ik verzeker je, dat is een klein groepje mensen, maar met verdomd veel macht.





2 comments:

  1. Waarom koopt NL niet een Europese jager. Veel goedkoper, al in bedrijf bij onze bondgenoten, dus uitwisselbare onderdelen.

    Daarnaast is de JSF een onding, een matig vliegtuig dat te veel dingen moet kunnen, en daarom te weinig kan.

    Ook bij het Amerikaanse leger staat dit toestel niet hoog aangeschreven. Er zijn al verschillende hoog geplaatste generaals gestruikeld over dit onding.

    Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald, mijn stem gaat bij de volgende verkiezingen naar een partij die in ieder geval probeert om dit proces nog te stoppen.

    ReplyDelete
  2. Voor degene die denken dat de JSF nog wel zou kunnen werken, Amerikaanse bronnen:
    https://f35baddeal.com/
    http://www.alternet.org/fail-400-billion-military-jet-cant-fly-cloudy-weather
    http://www.globalresearch.ca/after-shocking-failures-f-35-could-be-long-gone-by-new-defense-chief/5464912
    http://www.globalresearch.ca/the-f-35-strike-fighter-technical-failures-of-the-worlds-most-expensive-weapons-system/5390065

    ReplyDelete